Staňte se našimi fanoušky na:

Banánové oválky

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Smícháme marcipán s cukrem, kůru z limetky, mandle a bílek, prohněteme, až vznikne hladká tekutá hmota. Na pečící papír na plechu si vyznačíme tvar oválků a cukrářským sáčkem do nich nastříkáme hmotu. Posypeme cukrem, dáme na 2-3 hodiny zaschnout a pak pečeme 12-15 minut na 150°C. Vychladlé oválky i s papírem obrátíme, orosíme vodou a papír stáhneme. Smetanu přivedeme k varu, přidáme nakrájenou polevu a za stálého míchání jí necháme rozpustit. Směs odstavíme z ohně, necháme ztuhnout, pak vyšleháme do pěny, do které přidáme máslo a vmícháme rum. Cukrářským sáčkem nastříkáme krém na spodní stranu oválků, obložíme kousky banánů, lehce je přimáčkneme a necháme ztuhnout v chladu. Pak banánky přelijeme čokoládovou polevou a posypeme griliášem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!