Z měkkého másla a cukru ušleháme hladký krém, do kterého přidáváme vajíčka, jedno po druhém, a vždy je dobře zašleháme. Poté přidáme rozmačkané banány (já je mixuju na hladkou kaši). Pozor! Přidáním banánů vždycky vznikne - nebo alespoň mě - taková nevzhledná a lehce sražená hmota (viz. obrázek), ale nezoufejte, všechno je v pořádku. Poté v horkém mléce rozmícháme sodu a přidáme k banánovému "těstíčku". Mouku promícháme s práškem do pečiva a postupně zapracujeme do hmoty až nám vznikne krásné hladké těsto. Nalejeme do vymazané a vysypané dortové nebo bábovkové formy. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 50 minut, dokud není propečené (já většinou zkouším špejlí). Dáme vychladnout na mřížku a zdobíme podle přání. Nám nejvíce chutná čokoládová poleva, dnes jsem přidala a mázla trochu bílé čokolády a posypala bílými čokoládovými kousíčky. Je trochu mazlavá, ale nám všem chutná. Recept mám z novozélandské kuchařky a i když se může zdát, že nejlepší buchty, bábovky a koláče pečeme v Čechách, našla jsem tam spoustu zajímavých receptů. Budu průběžně zkoušet, ochutnávat a dělit se s Vámi. Hezký den.