Hovězí svíčková s čokoládou
45
3
0
Na 4 porce potřebujeme: 4 banány, 2 lžíce cukru, šťáva z 1/2 citronu, 300 ml vody, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, jahody na ozdobu, 200ml šlehačky OMÁČKA: 50g čokolády, 100 ml smetany, 1 lžička solamylu 200 ml vody, citronovou šťávu a cukr vaříme, dokud se cukr nezačne zabarvovat dozlatova. Pak přilijeme 100 ml vody a karamel necháme povařit. Banány podélně rozkrojíme a vaříme v karamelu z každé strany asi 2 minuty. Polovinu smetany a čokoládu přivedeme k varu. Přimícháme zbytek smetany se solamylem a převaříme. Banány přelijeme karamelem, ozdobíme šlehačkou a jahodami,přidáme zmrzlinu a přelijeme omáčkou.