Za nestálého míchání rozehřejeme med, přisypeme k němu cukr a vmícháme nakrájené máslo. Vznikne takl hustá medová hmota, odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout. Potom přidáme vejce, prosátou mouku, perníkové koření, kakao a sodu. Vypracujeme těsto, které se leskne a nelepí se na ruce. Těsto pečlivě (aspoň 20 minut) hněteme. Potom ho zabalíme do folie a dáme přes noc do ledničky. Druhý den těsto rozdělíme na více kousků a každý rozválíme pomocí hladké mouky na plát asi 4mm silný. Různými vykrajovacími formičkami vykrájíme vánoční motivy a rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem. Každému perníčku vypíchneme otvor na zavěšení. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 12 minut. Bílek rozšleháme a přidáme cukr a citronovou šťávu. Polevu šleháme tak dlouho až je hladká, bílá a hustá (asi 15-20 minut). Polevu rozdělíme na několik částí a ty obarvíme potravinářskými barvivy. Vychladlé perníčky zdobíme podle vlastní fantazie různobarevnými polevami a cukrářským zdobením. Perníčky se mohou pověsit na vánoční stromek a jíst jako ostatní cukroví.