Staňte se našimi fanoušky na:

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO: 250 ml vlažného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžíce rozehřátého másla, 1 vejce, 1 žloutek, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 1 lžička citronové kůry. NA ZDOBENÍ: marmeláda nebo povidla, šlehačka. Všechny ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto vyjmeme a na pomoučeném vále vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 min kynout. Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou vdolky klademe do oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Odkládáme na papírové utěrky pro odsátí přebytečného tuku. Do každého vdolku do důlku dáme marmeládu nebo povidla a zdobíme dle chuti šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |21. března 2014
zkusím Odpovědět
kim |8. března 2014
mnamina Odpovědět
pajunc |7. března 2014
diky za recept, nedavno jsme doma vzpominali, ze by jsme si vdolecky dali :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!