NA TĚSTO: 250 ml vlažného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžíce rozehřátého másla, 1 vejce, 1 žloutek, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky soli, 1 lžička citronové kůry. NA ZDOBENÍ: marmeláda nebo povidla, šlehačka. Všechny ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto vyjmeme a na pomoučeném vále vyválíme plát silný cca 1,5 cm. Sklenicí vykrajujeme kolečka, která necháme přikrytá ještě tak 20 min kynout. Rozehřejeme si v hrnci větší množství oleje. Do nakynutých vdolků uděláme vařečkou jamku a touto stranou vdolky klademe do oleje, pak obrátíme a smažíme pěkně dozlatova. Odkládáme na papírové utěrky pro odsátí přebytečného tuku. Do každého vdolku do důlku dáme marmeládu nebo povidla a zdobíme dle chuti šlehačkou.