Bavorský guláš 40g špeku, 1 velká cibule, 200g zbylého vepřového masa, 1 lžička hladké mouky, 500g brambor, 100g mrkve, 150g celeru, 200g kapusty, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme pokrájené vepřové maso, zaprášíme moukou a osmažíme. Nezapomeňte míchat, aby se mouka nepřipálila. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, pokrájenou zeleninu a koření. Zalijeme vodou a dusíme, až zelenina i brambory změknou a celé koření vyndáme. Rychlý guláš ze salámu 200g salámu, 20g sádla, 1 cibule, 6 lžic steril. leča, mletá paprika sladká, 3 lžíce kečupu, sůl Salám nakrájíme na hranolky, krátce opečeme na sádle, přidáme cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka a dusíme asi 45 minut. Pak vmícháme ostatní přísady a ještě krátce podusíme. K oběma gulášům si dáme chléb.