Staňte se našimi fanoušky na:

Bažant na divoko

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bažanta stáhneme, uřízneme hlavu, vykucháme a omyjeme. Osušíme, osolíme a okořeníme. Do bažanta vložíme nakrájenou cibuli a bobkový list. Prsíčka posypeme tymiánem a mletým bílým pepřem, přidáme několik kuliček jalovce, kousek zázvoru. Připraveného bažanta obalíme plátky anglické slaniny a ovážeme nití. Zabalíme ho do alobalu a položíme na záda. Trychtýřem do něj nalijeme asi 1 ½ l vody a vložíme do rozehřáté trouby. Dusíme asi 2 hodiny. Po této době se voda vyvaří a zůstane pouze šťáva. Bažanta podáváme s vařenými brambory, politými šťávou, s brusinkovým kompotem a modrým rulandským vínem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

xsuchy09 |20. listopadu 2012
Výborná a ne tak běžná pochoutka! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!