Staňte se našimi fanoušky na:

Bažant pečený na roštu

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Očištěného bažanta opálíme nad plynovým plamenem nebo nad plamenem svíčky, rozpůlíme, prsa i stehna protkneme klínky slaniny, osolíme, potřeme olejem, posypeme pepřem a novým kořením, poklademe kousky bobkového listu a necháme v chladnu chvíli odležet. Půlky bažanta opět potřeme olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a za častého potírání olejem a obracení jej grilujeme 25-30 minut. Rozdělíme jej na porce, pokapeme rozehřátým máslem a podáváme s rýží a s kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!