Staňte se našimi fanoušky na:

Bažant pečený na slanině

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěného bažanta omyjeme,osušíme a nakrájíme na čtyři porce.Stehna i prsíčka protáhneme proužky slaniny a osolíme.Máslem vymastíme pekáč s poklicí,na dno dáme máslo a zbytek slaniny nakrájené na nudličky.Přidáme nakrájenou cibuli a koření a krátce podusíme.Na to položíme porce bažanta,přiklopíme poklicí a pečeme na středím stupni asi 10 minut.Potom porce obrátíme,podlijeme mírně červeným vínem a pečeme doměkka asi 50 minut.Během pečení několikrát přilijeme červené víno a porce bažanta obracíme.Měkké maso přendáme na talíře a přelijeme šťávou ze které jsme odstranili koření.Příloha,brambory,knedlíky,červené zelí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!