Do hrnce dáme zelí, přilijeme víno a 75ml vývaru, přisypeme šunku a koření, ooslíme, opepříme a dusíme asi 30 minut. Položíme vedle sebe vždy 2-3 plátky slaniny, filety z bažantích prsou omyjeme a osušíme. Tymián opláchneme a otrháme lístky. Filety položíme na slaninu, posypeme tymiánem, osolíme, opepříme, zabalíme, "zašpendlíme" párátky a osmažíme v pánvi (vhodná do trouby) na lžíci másla. Pak závitky zalijeme zbytkem vývaru a pečeme 30 minut. Hrozny vypeckujeme, v kastrolku rozehřejeme lžíci másla a rozpustíme v něm med, přidáme hrozny a obalíme je. Závitky vyndáme z pánve a odstraníme párátka. Šťávu necháme trochu svařit a vmícháme do ní zbytek másla. Zelí dochutíme podle své chuti. Nakonec závitky příčně nakrájíme a přelijeme šťávou s hrozny a zelím.