Zmasilá žebra pomocí sekáčku rozsekneme podélně napůl. a naporcujeme na cca 600 gramové kusy. Namícháme si vodu, glutasol, česnek, olej a tymián. žebra v této směsi necháme marinovat v lednici 3-4 dny každý den přeskládáme a promneme. Dále si uvaříme BBQ omáčku. Na olivovém oleji osmažíme šalotku přidáme česnek a uzenou papriku krátce orestujeme a zalijeme kvalitním kečupem chuťově doporučuji HEINZ nebo KIND. Po uvedení do varu dochutíme lžičkou mleté kávy, třtinovou melasou, jablečným octem, solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Necháme provařit pokud máte rádi přidejte chilli ale nemusí být. Po vychlazení omáčky s ní potřete žebírka, naskládejte je do vyššího pekáčku a opatrně je zalijte vodou tak že budou zcela ponořené a pečte pod poklicí nebo alobalem na 210 C. 2 hodiny. Po upečení je opatrně vyjměte a nechte vychladnout. Znovu je potřete BBQ omáčkou a grilujte tak aby měli krásnou krustu a byli prohřáté.