Staňte se našimi fanoušky na:

Bedly s kuřecím masem

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • 600 g jedlých bedel - kloboučky
  • 100 g cibule
  • 100 g kečupu
  • 100 g kuřecího masa vykostěného

Pracovní postup:

Na kousky nakrájené kloboučky osmažte na oleji, kuřecí maso (lepší je umleté) mírně osmažte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, spolu osmažte dočervena, podlijte vodou, osolte a duste doměkka. Na závěr přidejte bedly, kečup a koření a ještě chvíli poduste. Příloha - rýže a může být i zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rentiér1946 |21. ledna 2014
My ji sbíráme také a zatím jsme všichni živi a zdrávi. Kouknul jsem na internet a našel jsem článek na Hobby.cz (tuším, že z r. 2011) kde před bedlou červenající znalci varují. Prý po jejím požití i nějaká paní zemřela. Tak teď nevím, jestli je opravdu nějaká nová odrůda, těžko rozeznatelná, asi bude lepší se této houbě vyhnout. I když nám chutnala a dělali jsme z ní různé pokrmy. Odpovědět
Dědeček Hříbeček |21. ledna 2014
Dočetl jsem se, že byl popsán nový druh bedly (přesněji poddruh), nazývaný vědci "Bedla červenající česká" a ta prý může způsobovat otravy a rozeznat je údajně dokážou jen odborníci. Takže k jídlu raději sbírat bedlu jedlou. Odlišit je od sebe je snadné. Já osobně bedlu červenající sbírám už roky a zatím jsem žádné zažívací potíže neměl. Ale jsem pouhý laik a tak budu raději sbírat osvědčené bedly. Foto bedly červenající ponechávám pro výstrahu a přikládám foto bedly jedlé, která je i dle odborníků zcela bezpečná. Odpovědět
Marika 3 |17. ledna 2014
zkusim :) Odpovědět
můra|21. ledna 2014
1+,my taky bedlu červenou sbíráme už dlouho a zatím nic. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!