Pozn.: Přesné ingredience na výrobu náplně jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Těsto na ravioli: Přesijte mouku a sůl na čistou pracovní plochu a udělejte do středu dolíček. Vlijte do dolíčku ušlehaná vejce a smíchejte s máslem a takovým množstvím vody, abyste vytvořili hladké těsto. Zpracovávejte cca 15-2.0 minut, dokud nebude těsto hladké a elastické Vyválejte z těsta kouli, zabalte ji do kuchyňské fólie a nechte 30 minut odpočívat Náplň: Ve velké pánvi osmahněte na středním ohni na másle nasekanou cibuli (1/2 kusu), až změkne, cca 5 minut. Přidejte nasekaný vařený špenát (250 g) a restujte 1 minutu. Odstavte z ohně a přendejte do velké mísy. Přimíchejte hořkou nastrouhanou čokoládu (2 lžíce), hrozinky (45 g), strouhanku z žitného pečiva (35 g), nasekanou kandovanou citronovou kůru (2 lžíce), vejce (1 kus), nasekanou petrželku (1 lžíce), cukr (1 lžička) a skořici (špetka). Osolte a opepřete (černým namletým pepřem). Směs by měla držet pohromadě. Pokud bude moc tekutá, přidejte více strouhanky. Na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte z těsta plát tenký jako papír. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 8 mm. Do středu každého kolečka naneste dvě lžičky směsi. Přeložte každé kolečko napůl a dobře okraje přimáčkněte k sobě. Vařte ravioly po malých dávkách ve velkém hrnci v osolené vařící vodě 3-4 minuty, až budou al dente. Děrovanou naběračkou přendávejte ravioly do servírovací mísy a prokládejte je rozpuštěným máslem (90 g), nastrouhanou slanou ricottou na salát (90 g) a cukrem (špetka).