Vykostěné kuře rozprostřeme na pečící papír, osolíme, opepříme a okmínujeme. Rohlík nakrájíme na kostičky a pokapeme kuřecím bujonem. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme na větší kousky nakrájená játra a žampiony (můžou být i sterilované). Okořeníme tymiánem, osolíme, opepříme a orestujeme. Žloutky utřeme s orestovanou cibulí na másle, z bílků ušleháme sníh, všechno smícháme a dochutíme. Směs rozetřeme na maso, posypeme tymiánem a kmínem, zavineme a roládu zpevníme nití. Roládu dáme do pekáčku s trochou vody a pečeme hodinu na 160°C. Hotovou na talíři obložíme čerstvou nebo nakládanou zeleninou a vařenými brambory posypanými petrželkou. Brambory podle chuti osolíme a omastíme.