Krůtu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Před kloubem nařízneme stehna a vytaháme šlachy, pak nasolíme a necháme v lednici odležet. Veku nakrájíme na menší kostičky, zalijeme smetanou a veku necháme nasáknout (pokud použijeme starší pečivo, zředíme smetanu trochou mléka). Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kostky. Žloutky přidáme s jablky do mísy k nasáklému pečivu a přimícháme nasekanou petrželku. Osolíme,opepříme a dochutíme muškátem. Kešu oříšky nasekáme najemno, z bílků ušleháme tuhý sníh a s oříšky ho zapracujeme do nádivky, ještě jednou promícháme (a hlavně ochutnáme, jestli není potřeba ještě dochutit). Kdo má rád pikantnější chuť, může přidat do nádivky sušené ovoce. Až pak začneme plnit krůtu, otvor zašijeme a pokud nám zbude nádivka upečeme ji zvlášť. Naplněnou krůtu dáme do pekáče a přidáme k ní máslo, dáme do trouby a přiklopíme druhým pekáčem, pečeme asi hodinu na 180°C. Při pečení krůtu přeléváme vypečenou šťávou (případně přidáme trochu horké vody), aby měla šťáva pěknou barvu, průběžně seškrabujeme vypečenou šťávu z okraje pekáče. Pak pekáč sundáme, teplotu snížíme na 160°C a dopékáme ještě další hodinu dozlatova. Nakonec krůtu naporcujeme - nejdřív odstřihneme křídla, stehna odkrojíme v kloubu a krůtu přestřihneme v místech pod křídly (tím získáme prsa i záda). Prsa odkrojíme od kostí a nakrájíme na plátky. Hřbet rozstříháme na 3-4 kusy a k připravenému masu přidáme nádivku. Ke krůtě nám moc chutná jakýkoliv kompot. Další rady: 1. Aby nebyla krůta suchá, uděláme do prsou a stehen úzkým nožem vpich a dáme do něj špalíček špeku. 2. Místo ořechů můžeme použít jedlé kaštany. Nejdřív je opláchneme, pak nařízneme na vypouklé straně, vyrovnáme je na plech a postříkáme je vodou, pečeme asi 20 minut v mírně vyhřáté troubě (pak by měly jít slupky snadno sloupnout. Oloupané kaštany vaříme v osolené vodě s cukrem asi 10 minut.