SLEPICE 1 slepice, sůl, 100g másla, 5 lžic mouky, 1 květák, na špičku nože muškátového květu Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka a pak ji rozporcujeme. Květák také uvaříme v osolené vodě a rozebereme na růžičky. Z másla a mouky připravíme světlejší jíšku a za stálého míchání ji ředíme vývarem. V připravené omáčce zavaříme knedlíčky. Před podáváním ochutíme muškátovým květem. Porce na talíři přeléváme omáčkou a přidáme květák. KNEDLÍČKY 3 rohlíky, 1/8 l mléka, 2 vejce, muškátový květ, petrželka, strouhanka, sůl, špetka prášku do pečiva Rohlíky nakrájíme, necháme v mléce změknout, vymačkáme, smícháme s vejci a podle potřeby zahustíme strouhankou. Osolíme, okořeníme květem a nasekanou petrželkou, přidáme špetku prášku do pečiva a uděláme malé kulaté knedlíčky.