MLETÝM MASEM 350g mletého masa, sůl, pepř, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 2 lžíce strouhanky, několik stonků petrželky, 1 středně velká dýně, topinamburi podle potřeby Z dýně odkrojíme vršek (necháme na "pokličku"), vydlabeme semínka a vláknitou část dužiny. Česnek utřeme, petrželku nasekáme. Smícháme maso, vejce, sůl, pepř, česnekm strouhanku a petrželku. Směsí naplníme dýni, podlijeme 200ml, přikryjeme dýňovou poklicí a alobalem a pečeme asi 45 minut na 160°C. Pak alobal sundáme, teplotu zvýšíme na 180°C a dýni dopečeme. K dýni si dáme vařené nebo opečené topinamburi. ZELENINOU 1/2 dýně hokaido, 100g kuřecího masa, bílé zelí, mrkev, paprika, pórek, ocet blasamico, grilovací koření, olivový olej Dýni vydlabeme, ze všech stran namažeme olivovým olejem smíchaným s kořením a dáme do trouby na 20 minut změknout. Maso ochutíme a uvaříme ve vodě, na páře nebo v troubě s dýní. Zeleninu si nakrájíme a smícháme, dochutíme octem a solí. Uvařené maso si pokrájíme na kousky, smícháme se zeleninou a naplníme směsí upečenou dýni.