Rozmrazíme těsto, rybu nakrájíme na 4 díly a pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, rybu rychle opečeme v pánvi na rozehřátém bylinkovém másle a pak vyndáme. V pánvi podusíme cibuli s česnekem, přidáme rozmražený špenát a dusíme 3 minuty, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme. Těsto vyválíme a vykrojíme 4 obdélníky, na každý položíme kousek lososa a obložíme špenátem, okraje těsta potřeme bílkem a přeložíme je přes náplň. Okraje taštiček k sobě přitiskneme. Zbytky těsta nakrájíme na nudličky a taštičky ozdobíme. Potřeme rozšlehaným žloutkem a přendáme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 18 minut na 190°C. K varu přivedeme víno, vývar a smetanu, prudce vaříme a odpaříme asi 200ml, vmícháme máslo. Podáváme k připraveným taštičkám.