Staňte se našimi fanoušky na:

Berounský zeleninový nákyp

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka a odvážíme 500g, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, pak rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme mrkev, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem a koriandrem, promícháme. Přilijeme vývar a přikryté dusíme 15-20 minut při mírné teplotě, odkryjeme a necháme tekutinu odpařit. Zbytkem másla vymažeme nákypové formičky (asi 1,5 dl). Mrkev rozmixujeme, smetanu svaříme a zamícháme do pyré. Rozšleháme vejce a žloutek, přimícháme 3 lžíce pyré a vmícháme do zbývajícího pyré. Osolíme a opepříme, naplníme formičky (poklepeme jimi o prkénko, aby tam nezůstaly vzduchové bubliny). Formičky naskládáme do pekáčku a přilijeme tolik vody, aby byly do poloviny ponořené. Pečeme asi 30 minut na 180°C, až se hmota srazí. Formičky vyndáme, nákyp opatrně uvolníme špičkou nože od okrajů a vyklopíme ho na talířky. Ozdobíme mrkví nakrájenou na nudličky a bylinkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!