Vepřové karé omyjeme a osušíme. Nakrájíme čtyři řízky a kolem dokola je po obvodu nařízneme, aby se nám lépe zpracovaly. Pořádně je naklepeme, posypeme solí a vegetou, opepříme a jemně posypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka. Velice lehce zastříkneme sójovou omáčkou. Nyní nahoru položíme plátky šunky. Připravíme si sterilovanou kapii a kvalitní uzený sýr. Plátky sýra nešetříme a poklademe je na uzenou šunku. Na sýr položíme opět pár kousíčků cibule, zakápneme sojovkou a přidáme proužky kapie. Nyní náplň zabalíme do masa a zajistíme kovovými jehlicemi nebo dřevěnými špejlemi, aby sýr při tepelné úpravě nevytekl. Můžete je také jako já jednoduše povázat tenoučkým potravinářským provázkem. Nyní závitky velice jemně namázneme Dijónskou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Prudce je osmažíme na větší hloubější pánvi z obou stran na rozpáleném sádle, aby se masíčko dobře zatáhlo a získalo hnědou barvu. Když jsou masíčka usmaženy, podlijeme je trochou vody, přidáme zbytek sojovky a dále rajčatový protlak smíchaný s mletou paprikou. Udusíme je do měkka a ve finále šťávičku podle chuti a potřeby přisolíme. V mezičase si připravíme přílohu. Očištěné brambory nakrájíme na křížaly, osušíme od vody, dáme do pekáčku s máslem a osolíme. Vložíme je do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220 C podle typu trouby 20-25 minut. Z hotových Bezďákových kapes odstraníme jehlice, špejle nebo provázky, kterými byly zajištěny a můžeme servírovat. Překrojíme je na polovinu, položíme na talíř, přidáme šťávičku, obložíme brambůrky pečenými na másle a můžeme dekorovat různou sezónní zeleninou nebo podávat se zeleninovým salátem. Přeji Vám dobrou chuť.