Staňte se našimi fanoušky na:

Bezé s pařížskou náplní

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bezé: 180g lískových oříšků, 3 bílky, 200g krupicového cukru, 2 lžíce citronové šťávy Náplň: 250ml smetany 33%, 100g krupicového cukru, 40g kakaa, 50g čokolády na vaření Poleva: 1 bílek, 150g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy Dozdobení: 20g jahodové marmelády Oříšky umeleme nebo najemno nastrouháme, bílky vyšleháme el. šlehačem na hustou pěnu. Postupně přidáváme cukr a citronovou šťávu. Do tuhého sněhu zlehka vmícháme oříšky. Hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme malé pusinky. V troubě při 130°C je pečeme asi 40 minut. Upečené pusinky necháme vychladnout. Smetanu osladíme a přivedeme k varu, přidáme kakao. Směs za stálého míchání krátce povaříme a odstavíme. Po mírném zchladnutí do ní vmícháme rozpuštěnou čokoládu a uložíme ji do ledničky. Směs vyšleháme na hladký krém. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu. Marmeládu naředíme trochou teplé vody a rozmícháme. Vychladlé pusinky slepujeme po dvou k sobě kakaovým krémem. Dáme je do papírových košíčků a svrchu potřeme bílkovou polevou. Doprostřed kápneme trochu marmelády a pomocí párátka ozdobíme dle své fantazie. Pusinky uložíme do chladna zatuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |17. července 2014
super Odpovědět
Hana S |5. července 2014
++++ Odpovědět
Rena.KI |5. července 2014
1**** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!