Staňte se našimi fanoušky na:

Bezinková šťáva za studena

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička rumu (na sklenici)
  • 1 svitek kůry skořice
  • 50 g kyseliny citronové
  • 5 g kyseliny benzoové
  • 5 hřebíčků
  • 2 kg cukru krupice
  • 2,5 kg bezinek

Pracovní postup:

Vyzrálé bezinky pečlivě propláchněte studenou vodou a otrhejte ze stonku. Pak je buď rozemelte nebo rozmačkejte. Bezinky zalijte 1,5 litrem vody, přidejte kyselinu citronovou, hřebíčky a skořici. Za občasného promíchání nechte bezinky na chladném místě stát zhruba 24 hodin. Druhý den bezinky přes síto propasírujte, šťávu zvažte a oslaďte stejným množstvím cukru. Pak přidejte kyselinu benzoovou a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Bezinkovou šťávou naplňte čisté lahve, do každé sklenice nalijte lžičku rumu a lahve uzavřete. Uchovejte v chladu a temnu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
kubajz |26. dubna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!