Staňte se našimi fanoušky na:

Bezlepková vánočka

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do misky dáme droždí, posypeme lžičkou práškového cukru a mícháme až se rozpustí. Přidáme asi 40g bezlepkové směsi, trochu vlažného mléka a vše rozmícháme v řidší kvásek, který posypeme moukou. Přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kynout. Do jiné mísy dáme zbytek směsi, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citron. kůru a dobře promícháme. Do středu směsi uděláme důlek, do kterého dáme žloutky a zkynutý kvásek. Postupně zbylým mlékem zaděláme těsto a nakonec přidáme omyté a spařené rozinky, nakrájené mandle, citronovou šťávu a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout. Zkynuté těsto naplníme do dobře vymazané formy na vánočku (biskupský chlebíček a pod.), potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat oloupanými nakrájenými mandlemi. Přikryjeme alobalem a v troubě pečeme zvolna asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

zdenek.sroub.1|8. prosince 2013
a jaky nesmysly? to jsou fakt zeptej te se nějakého pekaře co je kvásek omládek a poliš a snad vám to vysvětlí a jaký máte recept na mysli? Odpovědět
zdenek.sroub.1|6. prosince 2013
kvásek se dělá na chleba a ne na vánočky ani na pletýnky ani na housky a ani na rohlíky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!