Staňte se našimi fanoušky na:

Bezový sirup - domácí

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na 1 litr sirupu budete potřebovat: 10 kusů květů černého bezu, 1 litr vody, 1 kg cukru, 30g kyseliny citronové, šťáva a kůra z 1 citronu Odstřihněte stonky a samotné květy důkladně omyjte a dejte do větší mísy. K nim přidejte citronovou kůru, kyselinu citronovou a šťávu z 1 citronu. Promíchejte a nechte stát. Vodu a cukr přiveďte k varu, míchejte než se cukr zcela rozpustí. Pak odstavte a až bude mít směs teplotu 40°C nalijte ji na květy. Mísu přikryjte a nechte stát 2-3 dny. Potom sirup přeceďte a uchovávejte v chladu. Řeďte vodou podle chuti. Prý je dobrý i smíchaný s perlivým vínem nebo ginem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |16. července 2015
ukládám do oblíbených, 1** Odpovědět
Estrella |17. srpna 2014
like Odpovědět
Fíííra |16. srpna 2014
dobré Odpovědět
Sůl nad zlato |14. srpna 2014
supr Odpovědět
any20 |14. června 2014
taky dělávám Odpovědět
Dědeček Hříbeček |26. května 2014
už je plus :-)) Odpovědět
Rena.KI |26. května 2014
Hezké a odpovídající foto receptu, proč mínus ????? Odpovědět
pavlina.komarkova.5|9. června 2014
vyzkouším Odpovědět
můra|28. května 2014
dělávám,je moc dobrý 1++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!