Staňte se našimi fanoušky na:

Bezpracný perník

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Perník: Z uvedených surovin vypracujeme řidší těsto, nalijeme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 C. Po vychladnutí polijeme polevou.
  2. Poleva: 1 větší hrnec, do toho 1 litr vody a dát na plotnu, do hrnce 1 menší hrnec, do toho nalámeme na malé kousky čokoládu na vaření a máslo, nechat do rozpuštění, potřít hotový vychladlý perník.

Něco navíc:

Výborná poleva je také se smetanou: V kastrůlku na co nejmenším ohni zvolna zahřejte 150 g rozlámané kvalitní hořké čokolády a 125 ml smetany ke šlehání. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte z plamene a nechte 10 minut odpočinout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |29. ledna 2014
miluji perník Odpovědět
T3r3z |4. června 2013
Nejlepší je používat papír na pečení :-) Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Vyzkouším :o) Odpovědět
eliska.staubertova |19. května 2013
ukladam a zitra upecu Odpovědět
katy9 |13. května 2013
vyzkouším Odpovědět
A |12. května 2013
přidávám lžičku marmelády Odpovědět
zajdixs |5. května 2013
Mňam, při pohledu mám hned kilo na vrch :) vyzkoušíme! Odpovědět
jana.kucerkova.1 |4. května 2013
jednoduche a moc dobre Odpovědět
roxana-zdena |10. března 2013
Opět super nápad, to neznám! Zkusím! Odpovědět
mijavice|29. května 2013
milujeme perník.vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!