Staňte se našimi fanoušky na:

Bezpracný perník

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Perník: Z uvedených surovin vypracujeme řidší těsto, nalijeme je na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 C. Po vychladnutí polijeme polevou.
  2. Poleva: 1 větší hrnec, do toho 1 litr vody a dát na plotnu, do hrnce 1 menší hrnec, do toho nalámeme na malé kousky čokoládu na vaření a máslo, nechat do rozpuštění, potřít hotový vychladlý perník.

Něco navíc:

Výborná poleva je také se smetanou: V kastrůlku na co nejmenším ohni zvolna zahřejte 150 g rozlámané kvalitní hořké čokolády a 125 ml smetany ke šlehání. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Stáhněte z plamene a nechte 10 minut odpočinout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janka.porubanova|25. března 2013
skusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!