Pravou svíčkovou opláchneme pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušíme. Potom ji nakrájíme na stejné plátky silné přibližně 1,5 - 2 cm. Každý z nich opepříme, okořeníme tymiánem a trochou oloupaného, lisovaného česneku. Mezitím vymačkáme pomeranče, abychom získali potřebné množství pomerančové šťávy. Smícháme ji s olejem a do této marinády vložíme bifteky. Misku přikryjeme a dáme zhruba na hodinu odpočinout do chladničky. Poté maso vyjmeme z marinády, osolíme a pečeme v grilu při 200°C. Podle potřeby potíráme pomerančovou marinádou. Během grilování pak bifteky jednou obrátíme, aby se pěkně rovnoměrně propekly po obou stranách. Rozdělíme je na talíře a podlijeme vinnou ovocnou omáčkou. Na omáčku: 300 ml červeného vína, 1 pomeranč nakrájený na plátky, 1 jablko nakrájené na kolečka, 1 svazek nadrobno nakrájených menších cibulek, 100g másla, 4 - 5 snítek najemno posekané petrželky Do červeného vína vložíme pokrájený pomeranč a jablko, cibulku, omáčku uvedeme do varu, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí, nakonec přidáme nasekanou petrželku, zamícháme a rozdělíme na talíře.