Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Vyložte dva plechy papírem na pečení. Ve středně velkém kastrolku smíchejte smetanu, vanilkový lusk, máslo a cukr a za stálého míchání nad malým plamenem nechte cukr rozpustit. Přiveďte k varu a hned odstavte. Odstraňte vanilkový lusk a nechte vychladnout. Ve velké míse smíchejte mandle, lískové oříšky, kandovanou kůru, višně a anděliku s moukou. Přidejte vychladlou smetanovou směs a dobře promíchejte. Polévkovou lžící nabírejte směs a pokládejte ji ve vzdálenosti 10 cm od sebe na plech tak, že zmáčknutím vytvoříte placičky o průměru 5 cm. Na každý plech dejte jen 5 cookies. Pečte plechy každý zvlášť, cca 10-12 minut, dokud cookies nezezlátnou při okraji. Nechte je chladnout na plechu 5 minut, dokud trochu neztuhnou, a pak je přendejte na mřížku, aby zcela vychladly. Pozvolna rozpusťte bílou čokoládu v nádobě s dvojitým dnem. Položte vychladlé florentinky na papír na pečení plochou stranou nahoru a pomocí štětečku je potřete čokoládou. Abyste docílili silné vrstvy polevy, potřete cookies několikrát.