Bílky se špetkou soli ušleháme do tuha. Postupně vmícháme moučkový cukr. Šleháme, dokud se cukr nerozpustí a vytvoří se tuhá, lesklá hmota. 2 plechy si vyložíme papírem na pečení a nastříkáme na ně 8 čtverců se zvýšeným okrajem - spodky. Potom nastříkáme 8 stejně velkých vršků na přiklopení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Dále potřebujeme čokoládovou polevu, kterou rozpustíme a vytřeme jí upečené a vychladlé spodní korpusy. Necháme ji ztuhnout. Vršky můžeme čokoládou také ozdobit. Na krém si připravíme 300 g hrušek, 100 g hroznů bez pecek, 6 plátků želatiny, 250 ml šlehačky, 150 g bílého jogurtu, 125 g cukru. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Hrozny omyjeme a spolu s hruškami a cukrem vaříme ve vodě do měkka. Šlehačku ušleháme do tuha a smícháme ji s vychladlou ovocnou kaší a jogurtem. Do studené vody namočíme želatinu a necháme ji rozpustit. Pak ji postupně přimícháme do krému. Krémem naplníme 8 spodních korpusů a přiklopíme vršky.