Staňte se našimi fanoušky na:

Bílkový chlebíček od Cvikovské babičky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozinky opláchneme a necháme okapat. Asi 2/3 kandovaného ovoce nakrájíme, čokoládu a ořechy nasekáme na malé kousky. Máslo rozpustíme a necháme mírně zchladnout. Z bílků za postupného přidávání cukru vyšleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme rozinky, kandované ovoce, čokoládu a ořechy. Pak na směs prosejeme mouku, nakonec přilijeme rozpuštěné vlahé máslo a všechny přísady dobře promícháme. Vymazanou a vysypanou formu na chlebíček (srnčí hřbet) naplníme těstem a povrch uhladíme. Pečeme asi 40 minut na 180°C, necháme zchladnout ve formě, vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout úplně. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni, zbytek kandovaného ovoce nakrájíme na proužky. Upečený chlebíček polijeme polevou, ozdobíme kandovaným ovocem a necháme v chladničce ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!