Všechny přísady rychle smícháme, čímž vznikne drobenka, což je podstata bleskovosti při výrobě. Hrst si necháme stranou na posypání, ostatní pevně natlačíme do dortové nebo jiné formy, tak aby vzniknul okraj. Poklademe ovocem. Nejlepší je nepochybně červený rybíz, ale stejně dobře se dají použít maliny, borůvky, strouhaná jablka nebo třeba vypeckované švestky. Poslouží také ovšem tvaroh rozmíchaný s mlékem, jedním žloutkem, trochou cukru a hrstí rozinek, případně marmeláda. Velmi dobře také chutná placka potřená tenkou vrstvou tvarohu, v nouzi nejvyšší se dá použít i pribináček, na který právě nikdo neměl chuť, poklademe jej půlkami meruněk nebo Švestek, posypeme zbylou drobenkou a vložíme do vyhřáté trouby. Jak chutná studený, přesně nevím, protože u nás nikdy vystydnout nestihne. Ale teplý je báječný.