Staňte se našimi fanoušky na:

Bliny po selsku

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté a oloupané brambory nastrouháme, droždí smícháme s cukrem. Na kostičky nakrájenou housku smícháme s nastrouhanými bramborami, žloutky a droždím. Do vzniklé hmoty dále přidáme ještě sníh z bílků, osolíme a ponecháme bna teplém místě vykynout. Bliny smažíme z obou stran v tuku na pánvi. Bliny by měly mít tloušťku asi 1 cm. Můžeme je také upéci v troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!