Staňte se našimi fanoušky na:

Blue moon a Scones

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: pro 8 osob
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Nápoj

  • Modré Curaçao
  • několik kostek ledu
  • citronová šťáva dle chuti
  • sekt

Scones - Lososí koláčky

  • 500 g mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 100 g změklého másla
  • 1 lžíce posekaného rozmarýnu
  • 300 g jogurtu
  • 2 rozšlehané bílky na potření
  • 400 g čerstvého smetanového sýra
  • 400 g uzeného lososa - plátky

Pracovní postup:

  1. NÁPOJ Modré Curaçao, kostky ledu a citronovou šťávu protřepeme v šejkru. Rozlijeme do 8 sklenek a dolijeme vychlazeným sektem.
  2. SCONES - LOSOSÍ KOLÁČKY Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, změklým máslem, posekanými jehličkami rozmarýnu a jogurtem. Uhněteme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme těsto silné asi 1,5 cm a vykrájíme 16 stejných čtverečků nebo koleček. Čtverečky položíme na plech s pečící papírem, potřeme rozšlehanými bílky a pečeme asi 12-14 minut na 200°C dozlatova. Necháme vychladnout, koláčky nakrojíme a potřeme čerstvým smetanovým sýrem. Obložíme plátky uzeného lososa a ozdobíme rozmarýnem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!