Staňte se našimi fanoušky na:

Blumový džem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Blumy ani mirabelky nemají příliš výraznou chuť, ale můžeme k nim přidat pomeranč. Blumy je lepší nejprve povařit, protože nejdou snadno vypeckovat. Povařené povolí a pecek je zbavíme snadno.

Množství: Na 6 sklenic po 200 ml
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1) Blumy nakrájíme (pecky necháme) a dáme vařit. 2) Až trochu změknou tak je odstavíme a počkáme až trochu vychladnou. 3) Nyní můžeme propasírovat a zbavit je pecek. 4) Smícháme je s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. 5) Poté přidáváme želírovací cukr smíchaný s obyčejným. 6) Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. 7) Plníme horké sklenice, obrátíme dnem vzhůru. 8) Skladujeme v suchu, temnu a chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |1. března 2016
Blumy jsem zkoušela dělat i s jablky a bylo to dobré Odpovědět
asona |8. července 2015
také dělám různě džemy, ale blumy nemám Odpovědět
sonizna |15. června 2015
++++ Odpovědět
objev |12. června 2015
Blumy je lepší nejprve povařit, protože nejdou snadno vypeckovat. Povařené povolí a pecek je zbavíme snadno. Odpovědět
objev |12. června 2015
Blumy ani mirabelky nemají příliš výraznou chuť, ale můžeme k nim přidat pomeranč. Odpovědět
objev |12. června 2015
Uvedené množství vystačí na 6 sklenic po 200 ml. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!