Polévka se zemčaty
60
4
6
Všechnu zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Očištěný a dobře propláchnutý pórek pokrájíme na kolečka. Na rozpuštěném másle orestujeme mrkev, celer a petržel. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, pórek a houby. Okořeníme mletým kmínem, pepřem, osolíme a povaříme, až brambory trochu změknou. Polévku zahustíme moukou, rozmíchanou v malém množství studené vody, a deset min. povaříme. Chlebovým bulkám seřízneme vršky a vydlameme střídku. Vložíme do trouby a pečeme, až se prohřejí a budou křupavé. Polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle potřeby dosolíme. Připravené chleby naplníme polévkou, ozdobíme čerstvou majoránkou a podáváme.