Staňte se našimi fanoušky na:

Bochníčková bramboračka

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechnu zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Očištěný a dobře propláchnutý pórek pokrájíme na kolečka. Na rozpuštěném másle orestujeme mrkev, celer a petržel. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, pórek a houby. Okořeníme mletým kmínem, pepřem, osolíme a povaříme, až brambory trochu změknou. Polévku zahustíme moukou, rozmíchanou v malém množství studené vody, a deset min. povaříme. Chlebovým bulkám seřízneme vršky a vydlameme střídku. Vložíme do trouby a pečeme, až se prohřejí a budou křupavé. Polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a podle potřeby dosolíme. Připravené chleby naplníme polévkou, ozdobíme čerstvou majoránkou a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!