Staňte se našimi fanoušky na:

Boloňská omáčka

Autor receptu: Morgaina (34 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nadrobno nasekáme cibuli, a stejně tak i žampiony. Na rozpálenou pánev dáme cibuli, osolíme, necháme zesklovatět, přidáme 1-2 stroužky česneku a mleté maso, které na pánvi rozdělíme na malé kousíčky a lehce opepříme, můžeme přidat i další koření. Cca po 2 minutách přidáme nasekané žampiony a necháme dusit. Přidáme pokrájená rajčata (nejlepší jsou v létě domácí). Po chvíli zalijeme rajským protlakem či kečupem, pokud je směs příliš hustá přidáme trochu vody. Ke konci vaření přidáme zbytek česneku, oregano a trochu majoránky či čerstvé bazalky. Podává se na špagetách posypané sýrem, pokud možno parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |26. srpna 2013
dobrá večeře, pochutnali jsme si Odpovědět
beaa |16. května 2013
včera jsem dělala :-) Odpovědět
slavuska |26. února 2013
super tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!