Pozn.: Přesné ingredience na výrobu sněhu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Bomba: Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Dozlatova upražte lískové oříšky v troubě. Oříšky zabalte do utěrky a třením přes tkaninu je zbavte vnější tenké slupky. Nasekejte je najemno. Dejte oříšky na tác vyložený pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Svařte na středním plameni cukr s vodou. Nechte pobublávat, až nabyde zlatohnědé barvy. Odstavte a nalijte na oříšky. Nechte vychladnout a zcela ztuhnout. Nasekejte na kousky a vmíchejte do změklé vanilkové zmrzliny. Dejte do mrazničky. Chlaďte 10 minut v mrazničce osm pudinkových formiček. Vyndávejte z mrazničky postupně. Na dno a stěny každé formičky naneste dvoucentimetrovou vrstvu čokoládové zmrzliny. Vnitřek pak naplňte vanilkovou zmrzlinou s oříšky. Uhlaďte povrch a vraťte do mrazničky. Nechte bomby mrazit 30 minut až 1 hodinu. Namočte dno každé formičky do horké vody a vyklepněte obsah, lépe se vám tak vyndá. Každou bombu dejte do mrazničky, zatímco vyndaváte obsah ostatních formiček. Sníh: Šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, bílky (8 kusů) s pískovým cukrem (400 g), až se začnou na sněhu tvořit tuhé růžky. Pokryjte postupně každou bombu - zmrzlinový kopeček - sněhem. Pomocí cukrářského plynového hořáčku povrch zkaramelizujte, aby mírně zhnědl. Ihned podávejte.