Staňte se našimi fanoušky na:

Boršč pravý

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
119× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hovězí i vepřové maso nakrájené na malé kostičky, opečeme, zasypeme paprikou, zalijeme 11 vody. Přidáme drobně pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zeleninu nastrouháme na větší nudle, brambory nakrájíme na malé kostičky, pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. Všechno nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, polévku zahustíme, přilijeme rajčatový protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. V případě, že nemáme čerstvou řepu, nalijeme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky. Dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu. Krátce povaříme. Můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba. Z tohoto množství by mělo být asi 2 a ½ litru polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |4. prosince 2013
1+++ Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
candlemania |8. června 2013
tak z té bude mít manžel radost 1* Odpovědět
kote19 |2. června 2013
mnam Odpovědět
dagmar.vrbicka |29. května 2013
zkusím Odpovědět
olma |24. května 2013
zkusím Odpovědět
Jindriska8 |18. května 2013
Dělám často,máme boršč rádi. Odpovědět
eliska.staubertova |15. května 2013
jeste jsem ho nejedla,skusim. Odpovědět
Hoban |14. května 2013
zkusím Odpovědět
L-enny |11. května 2013
miluju boršč a už jsem ho dlouho neměla.Díky za recept, určitě uvařím! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!