Staňte se našimi fanoušky na:

Boršč pravý

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
119× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hovězí i vepřové maso nakrájené na malé kostičky, opečeme, zasypeme paprikou, zalijeme 11 vody. Přidáme drobně pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zeleninu nastrouháme na větší nudle, brambory nakrájíme na malé kostičky, pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. Všechno nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, polévku zahustíme, přilijeme rajčatový protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. V případě, že nemáme čerstvou řepu, nalijeme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky. Dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu. Krátce povaříme. Můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba. Z tohoto množství by mělo být asi 2 a ½ litru polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hospodyňka |10. května 2013
výborné! Odpovědět
Zůz |4. května 2013
Dobrou chuť :) Odpovědět
Jirinaja |4. května 2013
boršč mám ráda :-) Odpovědět
karpiskova |3. května 2013
hm lakavé zkusim Odpovědět
Dandik60 |3. května 2013
zkusím Odpovědět
cesalky |3. května 2013
Vypadá velmi lákavě Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
mnam Odpovědět
majdik1515 |19. dubna 2013
Výborná Odpovědět
mikotka |9. dubna 2013
já dávám vepřové,hovězí maso a klobásu,chutná mito víc - jsem masožravec-doporučuji,od všecho stačí 100-150g dle chuti Odpovědět
Lucie10 |20. března 2013
Ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!