Staňte se našimi fanoušky na:

Boršč pravý

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
119× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hovězí i vepřové maso nakrájené na malé kostičky, opečeme, zasypeme paprikou, zalijeme 11 vody. Přidáme drobně pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zeleninu nastrouháme na větší nudle, brambory nakrájíme na malé kostičky, pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. Všechno nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, polévku zahustíme, přilijeme rajčatový protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. V případě, že nemáme čerstvou řepu, nalijeme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky. Dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu. Krátce povaříme. Můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba. Z tohoto množství by mělo být asi 2 a ½ litru polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |26. února 2013
dělám :) Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Ruská klasika. Odpovědět
biglol |28. ledna 2013
pěkná fotka, opravdu se povedl! Odpovědět
ladunka |10. ledna 2013
Měla jsem recept a nemohu ho najít....moc děkuji a hned si ho udělám Odpovědět
Georgina |10. ledna 2013
mám ráda Odpovědět
jana.remkova.7 |8. ledna 2013
Boršč dělávám i "nepravý":-))), ale taky skvělý. Pouze ze zeleniny:-) Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
dělávám bez masa Odpovědět
Uzzi1 |30. prosince 2012
nedělávám boršč často, ale je skvělý Odpovědět
david.kruml.1 |8. prosince 2012
paprika nemusí být, zahušťovat moukou je zbytečnost,místo oleje sádlo a určitě přidat víc řepy Odpovědět
planeta |30. listopadu 2012
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!