Staňte se našimi fanoušky na:

Boršč pravý

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
119× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Příprava: Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme hovězí i vepřové maso nakrájené na malé kostičky, opečeme, zasypeme paprikou, zalijeme 11 vody. Přidáme drobně pokrájené zelí a povaříme asi půl hodiny. Zeleninu nastrouháme na větší nudle, brambory nakrájíme na malé kostičky, pokud máme čerstvou řepu, nakrájíme ji také na malé kostičky. Všechno nasypeme do hrnce se zelím a vaříme doměkka. Zvlášť dáme do kastrůlku trošku vody, koření, ocet a povaříme. Až je vše měkké, rozkvedláme mouku v troše studené vody, polévku zahustíme, přilijeme rajčatový protlak, scedíme vodu z koření, přidáme smetanu. V případě, že nemáme čerstvou řepu, nalijeme řepu sterilovanou i s nálevem až do hotové polévky. Dochutíme kouskem masoxu, solí, případně trochou aromatu. Krátce povaříme. Můžeme podávat jako samostatné jídlo s kouskem chleba. Z tohoto množství by mělo být asi 2 a ½ litru polévky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

007BOND|2. řijna 2018
To neni recept to je paskvil tomu řikaš pravy boršč bych se styděl.A kontroluj si co pišeš zalijeme 11 vody a v receptu je 1 l vody.50g červene řepy ? pochopila jsi že je to boršč.Jinak nic vezlem ale už nepiš recepty . Odpovědět
Jandula|15. září 2015
Já přidávám uzené maso, vše krájím na kostičky Jandula Odpovědět
ms|20. ledna 2015
Takhle to vypadá jako eintopf, všechno do jednoho hrnka. Vařím boršč podle Vrabcovy kuchařky, maso s cibulí a kořením zvlášť, když je skoro měkké, přidám na nudličky nakrájené zelí, zatím ve zvláštním kastrolku podusím na oleji trochu cibule a na drobno nastrouhanou mrkev a petržel, v druhém kastrolku vařím opatrně na kostičky nakrájenou červenou řepu zalitou rozředěným vinným octem, když je měkká, přidám protlak. Uvařené maso nakrájím a vrátím do polévky, přidám podušenou zeleninu a uvařenou červenou řepu s protlakem. Pak všechno dohromady spojím, přidám na kolečka nakrájený dietní nebo vídeňský párek. Do každého talíře lžíci dobré kyselé smetany, aspoň dvacetiprocentní.. Odpovědět
JarcaPralinka|27. září 2013
mňam hned jsem dostala chuť :-) Odpovědět
Ovečka|25. září 2013
miluju boršč Odpovědět
Jirka007|13. července 2013
co boršč to originál Odpovědět
renca.frasova|24. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
šupina73|11. května 2013
Miluju borsc:-) Odpovědět
romana.kovarova.92|9. května 2013
boršč mám ráda,ale už jsem ho dlouho neměla Odpovědět
lenka.urdabaevova|3. května 2013
Prosím neplést si boršč s kyselou gulášvkozelňačkou!!! Boršč pravý je úplně něco jiného!!!!!!!!!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!