Pokud zavolá návštěva, že u vás za hodinku bude, jede tedy na kávu a moučník, jenže kde ho vzít? Toto je absolutně nejrychlejší koláč. Vždycky mám v lednici listové těsto. Ještě se nestalo, abych neměla tak důležitou věc v zásobě. Bydlíme na venkově, opustili jsme město a zvolili šťastně život na vsi. Není tu ani hospoda, ani obchůdek. Když dojíme všechny zásoby a různé kombinace zásob, mimo medu a marmelády, pak teprve jedeme nakoupit. Mám tedy listové těsto vždy po ruce , ostatní dá zahrada a les. Přebytečné ovoce zmrazíme, takže máme i na zimu. Na tento koláč potřebujeme ovoce, jenž je hned hotové, aby nebylo spálené těsto, a jablka či meruňky stále vzdorovaly.Proto jsou nejlepší borůvky a maliny. Jsou plné chuti. Na menší plech položíme těsto i s pečícím papírem, menší plech zajistí okraje, a rovnoměrně nasypeme ovoce. Nesladíme. Ze surovin na drobenku ( někde říkají žmolenka) připravíme drobenku, nesmí být kousky másla neprohnětené. Rovnoměrně posypeme na povrch koláče a šup s ním do předehřáté trouby na 180°C. Hotový je tehdy, až jsou okraje zlatavé. Perfektní je to, že ani těsto vespod není mokré. Křupe i druhý den. Podle potřeby pocukrujte.