Staňte se našimi fanoušky na:

Borůvkový koláč křehký

Autor receptu: šanela (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: Máslo nakrájíme na plátky nebo kostky, přidáme cca 5 lžic mouky, špetičku soli a žloutek a vypracujeme těsto. Kdyby bylo moc tuhé, přidáme pár kapek vody nebo naopak mouku. Těsto necháme odpočinout v lednici alespoň dvě hodiny. Nejlepší je nechat ho tam přes noc. NÁPLŇ: Cukrářské piškoty rozdrtíme v mixéru a smícháme s borůvkami (čerstvými nebo zmraženými, to je jedno). Těsto rozválíme na plát o síle asi půl centimetru a přeneseme do malé dortové nebo koláčové formy (16-18cm). Nožem zarovnáme okraj a do připraveného korpusu nasypeme borůvkovou směs. Ze zbytků těsta můžeme vyválet provázky a na koláči udělat mřížku. Nakonec posypeme vanilkovým cukrem. PEČENÍ: Pečeme v předehřáté troubě do růžova. (cca 175°C) rozpis je na koláč o průměru 16 cm

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Šuldeska |5. března 2013
Už od pohledu velmi lákavé. Odpovědět
markyr|28. května 2013
krasny Odpovědět
ralena|4. března 2013
vzdycky jsem ho delala jen kynuty, tohle vypada naramne Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!