Staňte se našimi fanoušky na:

Borůvkový kynutý koláč

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a kůru z chemické neošetřeného citronu. Po straně uděláme důlek, do kterého nalijeme část vlažného mléka. Do mléka nasypeme cukr a rozdrobíme půl kostky droždí. V míse pak necháme na teplém místě vzejít kvásek. Přidáme vlažný rozehřátý tuk a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vykynuté těsto znovu prohněteme, rozválíme a přeneseme na plech nebo do formy. Těsto necháme ještě chvíli kynout a pak je posypeme borůvkami a mletou skořicí. Nakonec povrch koláče posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě zvolna upečeme. Drobenku před posypáním dobře promneme v rukou, aby se ingradience dokonale spojily.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dajul |9. května 2013
vyzkouším Odpovědět
ssupperr |4. května 2013
použila jsem jen těsto, ale naprosto jednoduché a výborné!!!! Odpovědět
renda9 |1. dubna 2013
to udělám Odpovědět
Anna1960 |1. dubna 2013
vyzkouším máme rádi koláče Odpovědět
zdenkai |1. dubna 2013
určitě vyzkouším,koláče mám moc ráda Odpovědět
ewa.cihakova|18. června 2014
včera jsem ho zkusila,je vynikající,samozřejmě je již sněden,jdu upéct další. 1* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!