Staňte se našimi fanoušky na:

Bounty závin z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme těsto. Do zadělávací nádoby si dáme 80 ml vlažného mléka, 50 g rozpuštěného másla, 1 ks vejce, 250 g polohrubé mouky, do jednoho kouta dáme 50 g cukru s 25 g droždí a do druhého kouta dáme špetku soli. Nádobu vrátíme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Pak si připravíme nádivku. 120 ml mléka, 20 g másla, 70 g cukru a vanilkový cukr zahřejeme na mírném ohni (hmotu nevaříme, jen ohříváme). Když máme cukr rozpuštěný, odstavíme a za stálého míchání přidáme 100 g kokosu a necháme vychladnout. Na pomoučené pracovní desce těsto rozválíme na tenký plát. Do středu umístíme kokosovou náplň a na kokosovou nádivku položíme celé mléčné čokolády. Strany těsta si nařízneme ostrým nožem a začneme postupně překládat jednotlivé části, abychom vytvořili "župan". Takto připravený závin necháme ještě kynout cca půl hodinu. Před pečením povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali malé množství vody. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |26. dubna 2016
Děkuji :-) Odpovědět
najkuchtickalenka |21. dubna 2016
mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!