1. KOLIK KAŽDÝ VYPIJE? Na hosta vždy počítáme přibližně s 1/2 litrem bowle a 150-200g ovoce. Kromě toho potřebujeme velkou nádobu, nejlépe s pokličkou, aby vůně tak rychle nevyprchala. Také je velmi důležité nezapomenout na naběračku a napichovátka, abychom ovoce dostali ze sklenice. 2. JAKÉ OVOCE JE NEJLEPŠÍ? Na bowli používáme čerstvé, zralé plody - potom už do ní nemusíme přidávat cukr. Ovšem pozor - přezrálé ovoce kvasí a bowle se tím může zkazit. Citrusové plody vždy důkladně omyjeme - lepší je, když kůru oloupeme. 3. KTERÉ BYLINKY SE DO BOWLE HODÍ? Máta či meduňka dodají příjemnou vůni. Nenecháváme je však louhovat déle než 15 minut, jinak se uvolní hořčiny. 4. SEKT A VÍNO Používáme pokud možno suché druhy, aby bowle nebyla příliš sladká - mohla by potom po ní bolet hlava. Velmi vhodný je sekt a lehké bílé víno z hroznů odrůdy ryzlink. 5. ABY HEZKY OSVĚŽILA Dobře vychlazený sekt přiléváme do nádoby až krátce před podáváním - tak bude nápoj správně perlit a bowle bude nádherně osvěžující.