Staňte se našimi fanoušky na:

Božíhodová kachnička

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytou a očištěnou kachnu osolíme a opepříme, zevnitř i zvenku (můžeme i trochu okmínovat). Dvě oloupaná jablka bez jádřince nakrájíme s cibulí na osminky a naplníme dutinu kachny. Otvor zašpendlíme jehlou a dusíme zakrytou v pekáčku se šalvějí, podle potřeby asi 2,5-3 hodiny na 170°C. Kachnu podléváme horkou vodou a vínem, maso propichujeme a tuk sbíráme do nějaké nádobky. Když je měkká, odstraníme poklici a odkrytou pečeme 15 minut. Ze zbylých čtyř jablek odstraníme jádřince a dužinu trochu vydlabeme, otvor naplníme pikantní zavařeninou (višňovou, rybízovou ap.) smíchanou s mandlemi a takto naplněná jablka přidáme do pekáče. Med promícháme s octem a kachnu potřeme. Dopečeme bez poklice 15 minut na 190°C dozlatova a dokřupava. Ke kachně na talíři přidáme pečené jablko.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |29. ledna 2015
to zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!