ŠPÍZY: 800g stehenních kuřecích řízků, 2 stroužky česneku, 1 lžička oregana, sůl, drcený černý pepř, 4 lžíce olivového oleje, koření tzatziki, olej na smažení, salát a sterilovaná červená řepa na ozdobu - TZATZIKI: 2-3 stroužky česneku, 1 větší salátová okurka, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce nasekaného kopru, 400g hustého jogurtu, sůl Nasekáme česnek, okurku oloupeme, nastrouháme a vymačkáme šťávu. Přidáme česnek, citronovou šťávu, olej a kopr. Promícháme s jogurtem a osolíme, dáme vychladit. Kuřecí maso nakrájíme na širší pruhy a napícháme je na jehly či navlhčené špejle. Pokrájený česnek smícháme s oreganem, solí a pepřem. Zalijeme olejem a v marinádě špízy obalíme, posypeme kořením tzatziki a necháme odležet. Marinované špízy opečeme zprudka na oleji, pak je dopečeme v troubě. Špízy podáváme s tzatziki, listem salátu a trochou sterilované řepy.