Na masovém strojku asi 3x umeleme šunku (případně ještě prolisujeme sítem), aby byla pěna obzvlášť jemná. V misce utřeme máslo do pěny a za stálého míchání postupně přidáváme jemně umletou šunku, tekutou šlehačku, brandy, koření a sůl. Směs vyšleháme šlehačem na lehkou a jemnou pěnu. Plechovou formu (např. na biskupský chlebíček) vyložíme pergamenovým papírem, vyplníme čerstvě vyšlehanou šunkovou pěnou a uložíme do ledničky. Ztuhlou pěnu vyklopíme na prkénko nebo drátěnou podložku. Odstraníme papír, přelijeme rosolovou majonézou a necháme znovu ztuhnout. Rosolovou majonézu připravíme tak, že do mísy dáme majolku a za stálého míchání vařečkou přiléváme tekutý studený rosol, který po zchladnutí bude dostatečně tuhý. Až majonéza dostatečně ztuhne, krájíme na plátky silné asi 1 cm. Rozdělíme je na podlouhlou skleněnou mísu, obložíme kornoutky parmské šunky, plněnými rosolem, vejci i kaviárem a ozdobíme zelenou petrželkou. Šunkovou pěnou můžeme plnit natvrdo vařené půlky vajec, paštičky i listové trubičky, lodičky z křehkého těsta a nebo můžeme použít jako pomazánku na chlebíčky.