Staňte se našimi fanoušky na:

Bramboráček s pořádnou dávkou česneku

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory oloupeme, nastouháme na jemném struhadle. Vodu vzniklou při strouhání slijeme a brambory vymačkáme. Zalijeme je horkým mlékem, přidáme mouku, rozdrcený česnek, majoránku, kmín, pepř, sůl. Podle chuti přidáme i na jemné nudličky nakrájený salám nebo jinou uzeninu. Můžeme přidat i jemně nakrájený pórek, zelí nebo cibulku - je to pak tak mnohem lepší a chutnější. Na pánvi rozehřejeme sádlo a bramborákové těsto lžící rozetřeme v tenké vrstvě po pánvi. Pečeme do zlatova a křupava po obou stranách. Bramborák jíme hned, protože nejchutnější je čerstvý. Po vychladnutí ztrácí křehkost a změkne. Proto se také snažíme, aby při pečení byly placky tenké a dobře se prosmažily.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!